25 éve a munkavédelemben ||  6+18 hónap szavatosság || 30 napig visszavesszük

Kérdésed van? Keress minket!
Tel.: +36-70/207-3821  
Email: akciorendeles@m3road.hu

4 kg-os porraloltó

Az 4 kg-os porral oltó készüléket autókba, motorkerékpárokra, kisteherautókba, csónakokba, garázsokba, lakásokba, családi házakbakonyhákba ajánljuk.

Porral oltó tűzoltó készülékek: Oltóanyaga por alakú szilárd anyag, töltet súlya 1kg, 2kg, 4kg, 6kg, 12kg. “BC” töltetű készülék elsősorban tűzveszélyes folyadékok és gáztüzek oltásához, az “ABC” töltetű ezen felül lánggal és parázslással égő szilárd anyagok tűzének oltására alkalmas. Feszültség alatti berendezések tüzeinek oltására általában 1 kVig, egyes típusok 35 kV feszültségig alkalmazhatók. A legtöbb területen ajánlott, mezőgazdasági erő- és munkagépeknél (OTSZ 68. § (1) bek. szerint) kizárólag ABC porral oltó alkalmazható. A fémtüzek oltására speciális D oltópor szükséges.

A tűzoltó készülékek alkalmazásának célja a kezdeti tüzek gyors és hatékony eloltása.

A tűzoltó készülék olyan eszköz, amelyből az üzembe helyezéskor felszabadított vagy az oltóanyagtartályba belenyomott (sűrített) hajtóanyag nyomása az oltóanyagot irányíthatóan lövelli ki, és amely meghatározott nagyságú vizsgálati tűz eloltására alkalmas. A hordozható tűzoltó készülék tömege üzemképes állapotban legfeljebb 20 kg.

A tűzoltás szempontjából alkalmas tűzoltó készülék kiválasztásához az éghetõ anyag fizikai
és égési jellemzõi alapján meghatározott tűzosztályok (MSZ EN2) nyújtanak eligazítást.

"A" tűzosztály: szilárd, általában szerves eredetű olyan anyagok tüze, amelyek lángolás és/vagy parázslás kíséretében égnek (pl. fa, papír, szén, szalma). Alkalmazható oltóanyagok: ABC oltópor, víz, hab, hallon.

"B" tűzosztály: folyékony, vagy cseppfolyós szilárd anyagok (olvadékok) tüzei. Alkalmazható oltóanyagok: BC és ABC oltópor, hab, hallon, széndioxid.

"C" tűzosztály: éghető gázok tüzei. Alkalmazható oltóanyagok: BC és ABC oltópor, hallon, széndioxid.

"D" tűzosztály: fémek, fémötvözetek tüzei. Alkalmazható oltóanyagok: D oltópor.

„F” tűzosztály: Sütésre, főzésre használt zsírok, olajok (porral oltó készülék ilyen tűzosztályra nem minősíttethető)

“BC porok”: Fő hatóanyaga a szódabikarbóna, és az éghető folyadékok, és gázok oltására alkalmas.

“ABC porok”: Fő hatóanyaga az ammónium-szulfát és ammónium-foszfát, és a szilárd anyagok, éghető folyadékok, és a
gáz oltására egyaránt alkalmas.

“D porok”: Fő hatóanyaguk attól függ, az éghető fémek mely csoportjának oltására alkalmasak.

Tűzveszélyességi osztály OTSZ 56 § (1) bek. szerinti követelmény:
"A-B" minden megkezdett 50 m2 alapterület után 1-1 db (6 kg)
"C" minden megkezdett 200 m2 alapterület után, de legalább szintenként 1-1 db (6 kg vagy 12 kg)
"D" minden megkezdett 600 m2 alapterület után, de legalább szintenként 1-1 db (6 kg vagy 12 kg)
"E"  szükség szerint (2 kg, 4 kg, 6kg, 12 kg)

Az "A" tűzosztály teljesítményszintjei: 5A, 8A, 13A, 21A, 27A, 34A, 43A, 55A.
A tűzosztályt jelölő A betű előtti szám mutatja, hogy a készülék hány kilogramm szilárd anyag eloltására alkalmas. Például az 5A jelentése: 5 kg tömegű szilárd anyag oltására használható a készülék.
 
A "B" tűzosztály teljesítményszintjei: 21B, 34B, 55B, 70B, 89B, 113B, 144B, 183B, 233B.
Ebben az esetben a szám a folyékony égő anyag felületére utal (a feltüntetett szám osztva tízzel), vagyis például a 21B az jelenti, hogy a tűzoltó készülék 2,1 m² felületű éghető folyadék eloltására van bevizsgálva.

Tűzoltó készülék karbantartása:
A tűzoltó készülékeket időről-időre felülvizsgálat alá kell vetni, karbantartásuk több lépcsőben valósul meg. Évente szükséges egy ún. alapkarbantartás (hitelesítés), mely során a megfelelő szakvizsgával rendelkező személy szemrevételezéssel átvizsgálja a készüléket.


1termék 11

Coverguard "A munkavédelem hazai nagykövete"

A Coverguard Workwear márka termékei a biztonság és tartósság mellett az optimális kényelmet is biztosítják a felhasználó számára a munkavégzéshez: számos zsebbel (pl. szerszámtartó zsebek), megerősített, vízálló varrásokkal, térdvédőkkel és levehető ujjakkal. Szél- és vízálló ruházatok megfelelő védelmet biztosítanak a felhasználó számára a termikus hatások (hideg, meleg, nedvesség, szél, láng, fémkicsapódások stb.) ellen. A rövid időtartamú használatra tervezett öltözékek a gázok, folyékony és légnemű anyagok és szilárd részecskék elleni védelmet biztosítják veszélyes tevékenységek és munkakörnyezet esetén. Ajánljuk a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban dolgozók számára valamint takarítás, festés, azbeszt kezelése közben, radioaktív környezetben, kórházakban, gyógyszertárakban, ipari üzemekben. 

Coverguard XPERT Multirisk termékskála optimális védelmet biztosít a felhasználó számára a vegyi (porok, gázok, folyadékok), elektromos, elektrosztatikus és termikus kockázatok ellen. A márka termékeit a nagyfokú kockázattal, veszélyekkel járó környezetben dolgozóknak ajánljuk. 

A jólláthatósági öltözékek maximális biztonságot nyújtanak a sötétben. A termékek eső ellen és zord időjárási viszonyok (-5 °C-os hőmérséklet széllel és nedvességgel) közepette is védelmet nyújtanak a felhasználó számára.

EuroProtection (EP)

Az Europrotection (EP) termékcsaládok a munkavédelmi termékek BASIC szintjét képviselik. Ezen termékek a szükséges minősítéssel ellátottak és remekül kiszolgálják az általános munkavédelmi előírásoknak megfelelő termékeket kereső felhasználókat. 

CERVA "A biztonságosabb munkáért"

Több, mint 20 éve a munkavédelmi termékek gyártói piacán!

A ČERVA márka az egyéni védőfelszerelések és munkavédelmi ruházat kimagaslóan széles termékskáláját kínálja. A Cerva kínálatában minden elérhető, hogy biztosíthassák a lehető legmagasabb szintű munkahelyi biztonságot. A legtöbb termék raktáron van és azonnal szállítható.

Elérhető Márkák: 

Első a biztonság!

Jólláthatósági ruháik még ködös időben is több száz méterről láthatóak, térdvédőket szakorvosok ajánlják pácienseiknek. Minden védőeszközük teljesíti az európai biztonsági követelményeket és CE jellel rendelkezik.

A feje tetejétől a lábujja hegyéig!

Munkavédelmi Cipők, nadrágok, kabátok, pólók, pulóverek, kesztyűk, sisakok, szemüvegek és egyéb kiegészítők. A Cerva kínálatában minden elérhető, hogy biztosíthassák a lehető legmagasabb szintű munkahelyi biztonságot. A legtöbb termék raktáron van és azonnal szállítható.

Speciális munkaruhák a speciális környezethez.

Szakértőik felmérik a munkaterületeken a kockázatokat és a felmerülő igényeket. Hegesztő csizmáik talpa ellenáll akár a 300 ° C-os hőmérsékletnek, védőoverálljaik védelmet nyújtanak irritáló vegyszerekkel, vagy akár radioaktív részecskékkel szemben is.

Náluk a kényelem alapvető fontosságú.

A CERVA egyéni védőeszközök egyszerre biztonsági szakértők és designerek munkái. Ezáltal a munkaruháik nem csak jól néznek ki, hanem kényelmesek is, és nem akadályozzák a mozgást munkavégzés közben.

 

Portwest " A 100 éves tapasztalat"

A Portwest munkaruházat, biztonsági ruházat és PPE globális gyártója és forgalmazója. Az 1904-ben alapított Portwest a világ leggyorsabban növekvő munkaruházati vállalata, amely globális forgalmazási hálózattal és több mint 130 országban működő ügyfélszolgálati személyzettel rendelkezik. A Portwest családi vállalkozás, amelyet a Hughes család 3. generációja irányít. A Portwest előnyének középpontjában a házon belüli szakértői csapat által végzett innovatív gyártás és tervezés áll.

Széles munkaruházati skálájuk különösen az olyan veszélyforrások, mint láng, elektromos ív, vegyi anyagok, olvadt fémek, hőség, hideg, eső és elektromos kisülés elleni védelemre lett kifejlesztve. 

Több mint 100 éves tapasztalat minden öltésben.

Folyamatos innováció a legújabb trendeknek és technológiáknak
megfelelően. Világszínvonalú tervező csapat, korszakalkotó formatervek.

4 saját tulajdonú, ultramodern gyár.

Nemzetközi minősítések, globális minőségbiztosítási rendszer. 

A Portwest garantálja a kiváló ár-érték arányt, minőséget és szolgáltatást.

ROCK SAFETY "A feladatunk az Ön védelme"

A munkavédelmi eszközpiacon eltöltött több mint húszéves tapasztalatnak köszönhetően a ROCK SAFETY márkanévre számos országban már mint egy megbízható és megfizethető brand-ként tekintenek a vásárlók. Céljuk, hogy olyan termékportfóliót kínálhassunk, ami a nagyobb mennyiségű ipari- és kiskereskedelmi felhasználásra is alkalmas.

A termékeik kialakításában minden esetben a piaci igényeket helyezik előtérbe. A diverzifikált (megosztott) termékigények miatt a ROCK SAFETY termékpalettája széles (munkaruha, lábvédelem, kézvédelem, fejvédelem, szemvédelem, légzésvédelem, leesés elleni védelem), melyet európai raktárbázisról szállítanak megrendelőiknek. A termékek minden esetben európai tanúsítóintézet által kiadott EU-standardokkal rendelkeznek.

A gyártott termékek köre a kötöttkesztyűk és kötött karvédők gyártása mellett kiterjed bőr hegesztőruházat szabására és varrására is.

Kötöttkesztyűiket PVC pontozással látják el, valamint tenyér bőrrátéttel is a magasabb védelem érdekében. A kesztyűknél pamut, poliészter, kevertszálas és Kevlar®  alapanyagokat használják, de egyedi rendelés esetén ezektől el tudnak térni. Rendelkeznek plattírozó és az ujjvégnélküli kesztyűkhöz szükséges gépekkel is.

A hegesztőruhákat hasítékbőrből készítik és Kevlar® cérnával varrják.

 

Munkaruházati szabványok:

EN 340: Általános követelmények, EN 342: hideg elleni védelem, EN 14058: hideg környezet ellen védő ruházat, EN 343: eső elleni védelem.

EN 1149: statikus elektromosság elleni védelem, EN 61482: villamos ív veszélyének kitett személyek által használt ruházat, EN 61340: ESD – elektronikus eszközök elektrosztatikus jelenségek elleni védelme.

EN 381: láncfűrésszel okozott sebek elleni védelem, EN 469: Védőruházat tűzoltók részére, tűzoltó ruházat teljesítménykövetelményei, EN 533 EN ISO 14116: védőruhák – védelem hő és láng ellen – korlátozott lángterjedésű anyagok, anyag kombinációk és ruházat, EN 531 EN ISO 11612: hő és láng elleni védelem.

CAT III - III. kategória, EN 13034 TYPE 6: Védőruházat, amely korlátozott védelmet nyújt a vegyi folyadékok ellen (korlátozott folyadékfröcscsenés). EN 13982-1 TYPE 5: Védőruházat a levegőben jelen lévő szilárd részecskék ellen. EN 14605 TYPE 4: Permetzáró, nagy nyomású porlasztással előállított folyékony vegyszerek ellen védő ruházatok. EN 14605
TYPE 3: Folyadékzáró, nagy nyomású folyadéksugárral tesztelt, folyékony vegyszerek ellen védő ruházat. EN 943 TYPE 2:
Folyékony aeroszolokat és szilárd részecskéket tartalmazó folyadékés gáz halmazállapotú vegyszerek elleni korlátozottan „gázzáró” védőöltözetek. EN 943 TYPE 1: Folyékony aeroszolokat és szilárd részecskéket tartalmazó folyadékés gáz halmazállapotú vegyszerek elleni „gáztömör” védőöltözetek. EN 1149-5: Antisztatikus védőruházat, amely eloszlatja az elektrosztatikus töltéseket a szikraképződés megelőzése érdekében. EN 14126: Fertőző anyagok elleni védőruházat
EN 1073-2: Védőruházat szemcsés radioaktív szennyeződés ellen. EN 14116: Korlátozott lángterjedésű ruházat. EN 420:
A védőkesztyűre vonatkozó általános követelmények. EN 374-1: Védelem meghatározott vegyi anyagokkal szemben. EN 374-5: A baktériumok és gombák ellen védelmet nyújtó kesztyűkre vonatkozóan ALIMENTAIRE Élelmiszerrel való érintkezés.

EN 13998 vágás és szúrás sérülések elleni védelem.

EN ISO 11611: hegesztésnél és hasonló munkafolyamatoknál használható védőruha, 

EN ISO 20471: jó láthatóságú biztonsági ruházat szakmai használatra.